Zakoni / Propisi / Info

Saradnja na unapređenju zakonodavnog okvira, zaštiti konkurencije i učesnika na tržištu prometa nepokretnosti

Saradnja na unapređenju zakonodavnog okvira, zaštiti konkurencije i učesnika na tržištu prometa nepokretnosti
Na inicijativu Odbora Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije održan je radni sastanak sa predsednikom Advokatske komore Beograda Jugoslavom Tintorom. Dogovoreno je da će se u narednom periodu sarađivati na unapređenju zakonodavnog okvira, zaštiti konkurencije i svih učesnika na tržištu prometa nepokretnosti.
Na sastanku na kojem su učestvovali predsednik Odbora Grupacije Damir Borić, zamenik predsednika Odbora Grupacije Nenad Đorđević, član Odbora Grupacije Vladimir Obradović i predsednik AKB Jugoslav Tintor, dogovoreni su pravci dalje saradnje i dalje zajedničke aktivnosti koje će prvenstveno biti usmerene na unapređenje zakonodavnog okvira i zaštitu svih učesnika na tržištu od nelojalne konkurencije. Ovo će se posebno odnositi na izmene i dopune zakona koji se tiču prometa nepokretnosti i poreske politike.
 
Postoji veliki broj zakona i podzakonskih akata čija primena stvara posledice u poslovanju posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i advokata, te je neophodna veća saradnja radi usaglašavanja zakonskog okvira, privrednih politika, poslovne prakse i kodeksa poslovne etike. Dogovoreno je da se organizuju zajednički radni sastanci na kojima bi se razmatrala pitanja od značaja za obe profesije.